Press "Enter" to skip to content

DEZNIFEKCIJA MADRACA

Održavanje bolnice i bolničkog okruženja čistim i bez bojazni od ikakvih infekcija, glavni je zadatak svakog savjesnog upravnog tijela bolnice. Sprečavanje onečišćenja i širenja infekcije dodijeljena je odgovornost liječnicima i medicinskim sestrama, koja nikako ne smiju biti ugrožena. Najčešći uzrok visoke interne stope infekcije u bolnici je loše saniranje posteljina (plahte, jastuci, madraci i sl. ) i odjeća koja se koristi od strane pacijenata.

Iz ovog uvoda jasno je da je su naši ozonatori izvorno zamišljeni kao medicinska pomagala, no brzo je uočena njihova potrebitost i u drugim područjima. Generator ozona je dugo traženo rješenje za hotelsku industriju zbog velikog protoka korisnika hotelskih usluga najrazličitijih profila. Do sada su najčešće korištene metode dezinfekciju plahta, madraca i jastuka bile su ultraljubičaste radijacije i korištenje vodene pare pod jakim pritiskom. Te metode mogu, u najboljem slučaju, dezinficirati površine, ali nisu tako učinkoviti u iskorjenjivanju duboko ukorijenjenih patogena.

Naime, madraci su idealno stanište za štetne mikroorganizme poput bakterija, virusa, plijesni i grinja. Primjenom ozona, u samo 20-tak minuta svi se ti mikroorganizmi eliminiraju, a Vi dobijete dezinficirani madrac svježeg mirisa. Na taj način se i produljuje vijek trajanja madraca.

Dezinfekcija ozonom može biti odlično rješenje za kontrolu unakrsne infekcije, kao i za saniranje. To može iskorijeniti infekcije vrlo jednostavno, i posebno učinkovito spriječiti širenje bolesti u bolničkom okruženju. Naši generatori ozona (ozonatori) visokih koncentracija ozona, dizajnirani su posebno za sterilizaciju i dezinfekciju kreveta madraca i namještaja. Također su korisni za dezinfekciju: jastučića, jastuka, plahti, odjeće ili bilo što drugo što može stati u njihove vreće. Tipična primjena uključuje uporabu u: bolnicama, domovima, hotelima, motelima i privatnim rezidencijama.

PREDNOSTI KORIŠTENJA OZONA

• Siguran, pouzdan, učinkovit i djelotvoran u sterilizaciji
• Ubija bakterije i larvu kukaca i sl. obično u samo 2-6 minuta
• Odličan učinak deodoracije
• Može rastjerati anorganske i organske tvari, kao i otrove
• Malih dimenzija, jednostavan za rukovanje, povoljan za kretanje i može se staviti uz bolesničku ili hotelsku postelju i izravno dezinficirati posteljinu i zrak u prostoriji