Press "Enter" to skip to content

NAUTIKA

Kao što svi znamo, brodice se koriste u razdobljima visokih temperatura
kada su naša tijela malo slobodnije pokrivena i vrlo često u izravnom
dodiru sa površinama i predmetima oko sebe. Zato je vrlo važno da
prostori i površine na plovilima budu dezinficirani i sigurni za ljudsku
uporabu.

Vlaga unutar plovila, kao što su brodice, jahte i cruiseri, stvara
potencijalna mjesta za razmnožavanja mikroorganizama i stvaranje
neugodnih mirisa na brojnim mjestima u njima. Postoje također i uobičajena razlijevanja pića i ostataka razne hrane koji ulaze u teško dostupna mjesta na kojima se pospješuje stvaranje neugodnih mirisa i bakterijske naslage. Dim cigareta može se uvući u tapecirunge i njegov trag ostaje vidljiv na stropu i ostalim površinama u brodu. Neugodan i odbojan faktor je i znoj i miris tijela koji se neželjeno lako uvuče u površine.

Ozon se može koristiti za :

• Uklanjanje neugodnih mirisa
• Onemogućavanje nastanka plijesni
• Dezinfekciju prostora
• Dezinfekciju madraca, jastuka i posteljine
• Uništavanje bakterija i virusa

Trenutni načini dezinfekcije zahtijevaju angažman radne snage. Na taj način se produžuje vrijeme i povećava trošak dezinfekcije. Naša automatizirana rješenja sa primjenom ozona garantiraju svakodnevnu efikasnost uz znatno smanjenje troškova.

U brodskim kabinama, salonima i toaletima, na primjer, sa kompletno automatiziranom primjenom ozona, u 10-tak minuta postižu se optimalna razina dezinfekcije prostora i površina. Primjena ozona je vrlo jednostavna i ekstremno efikasna (jednim tretmanom istovremeno se uništavaju bakterije, plijesan, virusi, insekti, grinje, neugodni mirisi itd.). Efikasnost je zajamčena pri dezinfekciji prostora, ali i površina poput zidova, stropova, zavjesa, namještaja, jastuka, madraca, posteljine, svjetiljka i lustera, podnih obloga i tepiha

BRODSKE KABINE

• Ozon dezinficira i osvježava prostor, uništava bakterije i plijesan, otklanja neugodne mirise.
• Ozon dezodorira i dezinficira posteljinu i madrace, uništava grinje i eliminira insekte i moljce, sprječava rast plijesni i gljivica u ormarima, tepisima i zidova, uklanjanja ustajali i pljesniv miris

BRODSKE KUHINJE

• Ozon oksidira sve bakterije, viruse, plijesni i gljivice. Koristeći ga u kuhinji stvara se potpuno sanitarno okruženje u kojem se priprema hrana, slobodno od bakterija i bolesti.
• Ozon je daleko učinkovitiji od konvencionalnih metoda čišćenja, jer kao plin, doseže sve površine, čak i iza ormara, ispod jedinice, te na zidovima i stropovima.