Press "Enter" to skip to content

ZDRAVSTVO

Zdravstveni sektor je svakako najdelikatniji i najkritičniji sektor što se tiče čišćenja i dezinfekcije.
Potreba da se osigura visoka razina higijene okoliša i povezane opreme, kako za korisnike tako i za osoblje koje radi u strukturama, često zahtjeva korištenje skupih sustava koji ne daju uvijek dobre rezultate.

Osim toga, neki od tih sustava nisu pogodni za svaku vrstu situacije, tako da u mnogim slučajevima sanitarna razina nije zadovoljavajuća. U tom kontekstu, ozon je vrlo učinkovit lijek i mnogo je jeftiniji, zahvaljujući širokom rasponu aplikacija i brojnim mogućnostima uporabe.

Zapravo, može se koristiti za dezinfekciju, sterilizaciju i dekontaminaciju boravka u bolnici i radnog okruženja (topla soba hitnog trakta, soba za obdukcije, unutarnja skladišta, čiste sobe, vozila hitne pomoći, medicinski prijevoz, operacijske dvorane, sterilne sobe, mrtvačke sobe, bolničke sobe, i td.), ali i za obradu alata, kolica, madraca (protiv grinja, mirisa, bakterija, virusa i plijesni), čak i na usluge pranja rublja i odjeće. Ozon se može koristiti izravno ili pomiješan s vodom: ova dvostruka sposobnost čini ga vrlo fleksibilnim i prikladnim za bilo koju potrebu.

Raspadom ozona nastaje samo kisik što ga čini osobito pogodnim u zdravstvenu zaštitu zbog potpune odsutnosti utjecaja na okoliš, u korist prisutnih ljudi. Dovoljno je sjetiti se primjera staračkih domova, gdje je potrebno osigurati visoku razinu dezinfekcije i higijene u prostorijama.